Dus med åbent vand og crawl

Velkommen til Dus med åbent vand og crawl. 

Åbentvandssæsonen er for langt de fleste slut for i år. Vi tilbyder derfor vores undervisning indenfor. Eksempelvis er vi ved at planlægge et kurbads-crawl-kursus på Enjoy Resorts Rømø den 11.13. januar 2019. Læs HER.

Individuel eller smågruppeundervisning i vinter- og forårsmånederne

Vi tilbyder dig vandtilvænning og crawlundervisning med Thomas. Kontakt Thomas, hvis du ønsker professionel crawlundervisning i svømmehal, så du kan blive godt svømmende, når åbentvandssæsonen når os til sommer.

Om Dus med åbent vand og crawl

Dus med vandet og kroppen deri – og følgelig crawl i åbent vand:
Vores mål er at du lærer vandet, din krop og dig selv at kende i vandet som udgangspunkt for at lære at svømme/optimere crawl i åbent vand.
’Dus med vandet og crawl’-forløbet handler i høj grad om, hvordan kroppen generelt opleves og bevæges i vandet, og det er udgangspunktet for arbejdet med stilarten crawl. Du vil få viden og kropserfaring med hjem, som du kan bruge i din videre udvikling af crawl i åbent vand.

I det fulde kursusforløb vil vi nå omkring og tage afsæt i følgende emner; læs udførligt om dem i linket under de seks punkter:


De seks emner i teori og praksis:

1. Præsentation, selv- og makkerredning, relevant førstehjælp og viden om sikkerhed

2. Vejrtrækning og åndedrætsteknik samt undervandsoplevelser (dus med vandet)

3. Grundfærdigheder og bevægelsesprincipper (dus med kroppen i vandet)

4. Fra crawlprincipper til crawlteknik (fra generel til specifik kropsbeherskelse)

5. Teknikopbygning og teknikoptimering (individuelt krops- og bevægelsesafsæt).

6. Tips, tricks og fiduser, cases, svømmetur samt opsamling (helhedsoplevelsen)


Læs uddybende om ovenstående emner HER.

  • Få deltagere og erfarne og kompetente undervisere
  • Individuel læring og smågruppeundervisning
  • Hver gang teorioplæg, praksis og opsamling
  • Refleksionsspørgsmål før, under og efter
  • Videooptagelser og -feedback
  • Facebookgruppe til refleksionsudveksling, sparring og opsamling

Det er desuden en betydelig del af vores vandmærke, at rammerne for kurset er i særklasse, og at relationerne mellem deltagerne er i fokus. Et intensivt forløb med adskillige timer ad gangen giver os tid til fordybelse, nærvær samt mulighed for at stimulere og udvikle individuelt og afprøve inden vi skilles. Vi kan hjælpe og coache dig med anvendelsen af værktøjerne umiddelbart, så vi sikrer os, at du har forstået og mærket meningen i løbet af kurset.
Forløbet giver os desuden mulighed for at arbejde med mentale processer i udviklingen; det være sig frustrationer over, at kroppen ikke vil, som du ønsker, psykiske udfordringer i forhold til vejrholdning eller noget vedrørende åbent vand.

Vores erfaring er, at rigtig mange svømmere ikke er fuldstændig trygge i og med vand. Vi ønsker, at alle lærer at svømme crawl ved først at være dus med åbent vand og kroppen deri.

Det er videre vores oplevelse, at tusindevis af svømmere ikke ved, hvordan kroppen kan og skal bevæges for at kunne svømme bedst muligt crawl i forhold til individuelle forudsætninger.

Af disse grunde har vi hovedfokus på, at du skal lære det åbne vand og din krop og dens bevægelsesmuligheder deri at kende. Selv den bedste svømmer kan lære nyt og gøre sig nye kropserfaringer hver eneste svømmegang, og det ønsker vi, at du får de allerbedste redskaber til at arbejde selvstændigt videre med i din svømmetræning.

Fornemmelseslavuen

Vi plejer at opsætte vores lavu til oplæg, omklædning og opsamling.


Differentieret undervisning

Vi opdeler jer efter forudsætninger, så alle får størst muligt udbytte af og i undervisningen.


Om Thomas

Thomas arbejder med svømning som profession, har været svømmeunderviser og konkurrencesvømmetræner i mere end 30 år. Thomas har blandt meget andet været fagansvarlig underviser i svømning og vandaktiviteter på idrætsuddannelsen på Syddansk Universitet, er uddannet elitesvømmetræner i Dansk Svømmeunion, hovedforfatter til Dansk Triatlon Forbunds svømmemateriale fra 2015 samt medforfatter til Dansk Svømmeunions grundbog Moderne Svømning fra 2001 og DGI Svømnings grunduddannelsesmateriale fra 2013. Thomas underviste i 2016-2017 som svømmelærer/-træner på Bernstorffsminde Efterskole, og er underviser på Danmark Idrætsforbunds Diplomtræneruddannelse.


Kompendium og vidensbank

Som deltager i Dus med åbent vand og crawl får du udleveret et lille kompendium, såvel som du får adgang til en elektronisk vidensbank med forskellige filer og de videooptagelser, vi laver på kurset.


Forside ATK

Undervisningen vil tage afsæt i Dansk Triatlon Forbunds Alders-relaterede Træningskoncept, ATK, som Thomas var hovedforfatter til svømmedelen af i foråret 2015: https://flipflashpages.uniflip.com/2/25590/348230/pub/html5.html#page/16

Eksempler på øvrigt undervisningsmateriale:

De 13 selvredningstrin

Bevægelsesprincipper

Du kan læse om vores tilgang til crawl her på fornemmelseshjemmesiden.

Deltagerforudsætninger
Du skal kunne svømme og må ikke være vandskræk, men behøver ikke have prøvet at svømme crawl.

Hvis du er vandskræk, så kontakt Thomas og aftal et individuelt forløb, så bliver du sikkert og hurtigt dus med vand :-).Sikkerhed og deltageransvar

Deltagelse er på eget ansvar. Vi vægter sikkerheden i forbindelse med åbent vand svømning meget højt; således også i forbindelse med denne uddannelse. Vi har også af grund sat en deltagerbegrænsning på højst seks-otte deltagere pr. underviser afhængig af den fysiske ramme for kurset. Vi medtager kystlivredder ved særlige udfordrende rammer.

Våddragt, havtaske og badehætte

Vi anbefaler kraftigt, at alle investerer i en lang svømmevåddragt, da vi skal være mindst en time til halvanden i vandet ad gangen. Du kan med fordel købe din våddragt hos BODYzen i Kolding, som vi har indgået rabataftale med. Læs lidt om våddragterne HER.
Se yderligere rabatinformation nederst på siden.

I dele af vores aktiviteter, herunder søndagsturene, kræver vi, at alle deltagere svømmer med en havtaske. En havtaske er den orange sæk, Thomas trækker efter sig på øverste foto. Havtasker kan købes ved BODYzen, såvel som Thomas har enkelte til salg. Vi har desuden enkelte til udlån, men anbefaler at alle investerer i dette fremragende sikkerheds- og opbevaringsudstyr.

Vi kræver desuden, at alle deltagere er iført badehætte i tydelig farve, signalfarve. Vi har til udlån.


Forplejning

Der vil være let forplejning under kurset samt mulighed for at tilkøbe større måltider, når det er relevant.


Opti-mind_logo_stickyheader

Vores gode samarbejdspartner ud og ind i vandet. Opti-Mind indehaves af Camilla Salling Olsen.Fordelsaftale vedr. svømmeudstyr

Hvis du tilmelder dig vores åbentvandskurser eller -events, vil du kunne opnå fordele i forhold til køb af svømmeudstyr fra BODYzen i Kolding, herunder de supergode og anerkendte våddragter fra blueseventy.

BODYzen

Vores nye samarbejdspartner i Kolding. BODYzen indehaves af Nicolai Nissen.


Kontakt Thomas
, hvis du har spørgsmål, og følg med i nyheder vedrørende kurset på vores tilknyttede Facebookside.


Nærmere information ved tilmelding, hvor vi også tilbyder medlemsskab af tilknyttet hemmelig Facebookgruppe, hvor vi blandt andet tilbyder efterfølgende sparring og rådgivning.

Fornemmelse.dk-logo

Vidste du, at Fornemmelse.dk også tilbyder børn på seks-12 år aktiviteter i åbent vand? Vi tilbyder desuden individuel svømmeundervisning – kontakt os med dine ønsker.

Glad svømning,
Thomas

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!