Efter et par års pause genoptager vi i Fornemmelse.dk vores aktiviteter og events med fokus på crawlkunsten og kroppen i det åbne vand.
Glæd jer, for i år kobler vi vildmarksbad og/eller sauna på vores åbentvandsevents 😀
Teksten herunder er ikke opdateret, men hold øje med events på vores Facebookside
Om Dus med åbent vand og crawl-forløb over flere gange
Dus med vandet og kroppen deri – og følgelig crawl i åbent vand:
Vores mål er at du lærer vandet, din krop og dig selv at kende i vandet som udgangspunkt for at lære at svømme/optimere crawl i åbent vand.
’Dus med vandet og crawl’-forløbet handler i høj grad om, hvordan kroppen generelt opleves og bevæges i vandet, og det er udgangspunktet for arbejdet med stilarten crawl. Du vil få viden og kropserfaring med hjem, som du kan bruge i din videre udvikling af crawl i åbent vand.
I det fulde kursusforløb vil vi nå omkring og tage afsæt i følgende emner; læs udførligt om dem i linket under de seks punkter:
De seks emner i teori og praksis:
1. Præsentation og den gode kroplevelse, selv- og makkerredning, relevant førstehjælp og viden om sikkerhed, herunder De 5 baderåd, som også gælder for os voksne.
2. Vejrtrækning og åndedrætsteknik samt undervandsoplevelser (dus med vandet)
3. Grundfærdigheder og bevægelsesprincipper (dus med kroppen i vandet)
4. Fra crawlprincipper til crawlteknik (fra generel til specifik kropsbeherskelse)
5. Teknikopbygning og teknikoptimering (individuelt krops- og bevægelsesafsæt).
6. Tips, tricks og fiduser, cases, svømmetur samt opsamling (helhedsoplevelsen)
Læs uddybende om ovenstående emner HER. Planen er vejledende.
- Højst otte deltagere og erfarne og kompetente undervisere/kystlivreddere
- Individuel læring og smågruppeundervisning
- Hver gang teorioplæg, praksis og opsamling
- Refleksionsspørgsmål før, under og efter
- Videooptagelser og -feedback
- Facebookgruppe til refleksionsudveksling, sparring og opsamling
Det er desuden en betydelig del af vores vandmærke, at rammerne for kurset er i særklasse, og at relationerne mellem deltagerne er i fokus. Et intensivt forløb med adskillige timer ad gangen giver os tid til fordybelse, nærvær samt mulighed for at stimulere og udvikle individuelt og afprøve inden vi skilles. Vi kan hjælpe og coache dig med anvendelsen af værktøjerne umiddelbart, så vi sikrer os, at du har forstået og mærket meningen i løbet af kurset.
Forløbet giver os desuden mulighed for at arbejde med mentale processer i udviklingen; det være sig frustrationer over, at kroppen ikke vil, som du ønsker, psykiske udfordringer i forhold til vejrholdning eller noget vedrørende åbent vand.
Vores erfaring er, at rigtig mange svømmere ikke er fuldstændig trygge i og med vand. Vi ønsker, at alle lærer at svømme crawl ved først at være dus med åbent vand og kroppen deri.
Det er videre vores oplevelse, at tusindevis af svømmere ikke ved, hvordan kroppen kan og skal bevæges for at kunne svømme bedst muligt crawl i forhold til individuelle forudsætninger.
Af disse grunde har vi hovedfokus på, at du skal lære det åbne vand og din krop og dens bevægelsesmuligheder deri at kende. Selv den bedste svømmer kan lære nyt og gøre sig nye kropserfaringer hver eneste svømmegang, og det ønsker vi, at du får de allerbedste redskaber til at arbejde selvstændigt videre med i din svømmetræning.
Differentieret undervisning
Vi opdeler jer efter forudsætninger, så alle får størst muligt udbytte af og i undervisningen.
Om Thomas
Thomas arbejder med svømning som profession, har været svømmeundringsviser og konkurrencesvømmetræner siden 1988, senest som talentudvikler i Kolding Svømmeklub.
Thomas er indehaver af Fornemmelse.dk. Thomas har blandt meget andet været talentudvikler i adskillige svømmeklubber gennem tre årtier, fagansvarlig underviser i svømning og vandaktiviteter på idrætsuddannelsen på Syddansk Universitet, svømmelærer/-træner på Bernstorffsminde Efterskole samt underviser på Danmark Idrætsforbunds Diplomtræneruddannelse i pædagogik, trænerrollen og aktivitetsudvikling. Han er uddannet elitesvømmetræner i Dansk Svømmeunion, hovedforfatter til Dansk Triatlon Forbunds svømmemateriale fra 2015 samt medforfatter til Dansk Svømmeunions grundbog Moderne Svømning fra 2001 og DGI Svømnings grunduddannelsesmateriale fra 2013.
Kompendium og vidensbank
Som deltager i Dus med åbent vand og crawl får du udleveret et lille kompendium, såvel som du får adgang til en elektronisk vidensbank med forskellige filer og de videooptagelser, vi laver på kurset.
Eksempler på øvrigt undervisningsmateriale:
Du kan læse om vores tilgang til crawl her på fornemmelseshjemmesiden.
Deltagerforudsætninger
Du skal kunne svømme og må ikke være vandskræk, men behøver ikke have prøvet at svømme crawl.
Hvis du er vandskræk, så kontakt Thomas og aftal et individuelt forløb, så bliver du sikkert og hurtigt dus med vand :-).
Du skal have din egen våddragt og andet udstyr – se nærmere nedenfor.
Sikkerhed og deltageransvar
Deltagelse er på eget ansvar. Vi vægter sikkerheden i forbindelse med åbent vand svømning meget højt; således også i forbindelse med denne uddannelse. Vi har også af grund sat en deltagerbegrænsning på højst otte deltagere afhængig af den fysiske ramme for kurset. Stine, den ene af vores deltagende undringsvisere, er kystlivredder.
Våddragt, havtaske og badehætte
Vi anbefaler kraftigt, at alle investerer i en lang svømmevåddragt, da vi skal være mindst en time til halvanden i vandet ad gangen.
I dele af vores aktiviteter, herunder turene, kræver vi, at alle deltagere svømmer med en havtaske. En havtaske er den orange sæk, Thomas trækker efter sig på øverste foto. Vi har desuden enkelte til udlån, men anbefaler at alle investerer i dette fremragende sikkerheds- og opbevaringsudstyr.
Vi kræver desuden, at alle deltagere er iført badehætte i tydelig farve, signalfarve. Vi har til udlån.
Forplejning
Der vil være let forplejning under kurset samt mulighed for at tilkøbe større måltider, når det er relevant.
Kontakt Thomas, hvis du har spørgsmål, og følg med i nyheder vedrørende kurset på vores tilknyttede Facebookside.
Nærmere information ved tilmelding, hvor vi også tilbyder medlemsskab af tilknyttet hemmelig Facebookgruppe, hvor vi blandt andet tilbyder efterfølgende sparring og rådgivning.
Eventure
Vi er desuden ved at planlægge en række spændende events for erfarne åbentvandssvømmere; eksempelvis vil vi atter i år lave begivenheder, hvor vi i smågrupper svømmer rundt om Fænø Kalv i Lillebælt. Det er en superfed oplevelse at glide de omkring 800 meter i det åbne og klare vand om den lille ø.
Glad svømning,
Thomas