DUS MED VAND & CRAWL

Kroplevelsesweekend i kurbad på Enjoy Resorts Rømø.

Nyt eksklusivt Rømø-weekend er under planlægning. Denne gang med start allerede torsdag med vildmarksbads- og saunakroplevelser på Lakolk Strand, så vi får tre døgn i oplivende fællesskab.

Herunder tekst fra seneste afvikling før corona…

Hvem har fundet på, at crawl skal læres i kolde konkurrencebassiner, når det kan læres i lækre kurbadsfaciliteter?

Lær vandet, din krop, dine bevægelsesmuligheder, dit åndedræt og dig selv at kende i vandet som udgangspunkt for at lære at svømme eller optimere din crawl.

’Dus med vand & crawl’ tilbyder vi eksklusivt i form af en hel weekend med over 12 timers kurbadskursusaktivitet, adskillige timers levende teorioplæg, individuelle sessioner, fuld luksusforplejning, tid til fordybelse, overnatning i lækre lejligheder med udsigt samt tid til gåtur på Rømøs strande eller ekstra wellnessforkælelse.

Forløbet handler i høj grad om åndedrættet og om, hvordan kroppen generelt opleves og bevæges i vandet, og det er udgangspunktet for arbejdet med og mod stilarten crawl. Du vil få en masse viden og kropserfaring med hjem, som du kan bruge i din videre udvikling af crawl.

Vi ser crawlkunsten som langt mere end en stilart, hvor det handler om at komme fra ende til anden. For os er crawl en særegen og mægtig god vej til at finde kvalitet, sanseoplevelse og læring i livet, som kan bruges i mange andre sammenhænge.

Vi har valgt at afvikle forløbet i varme bassiner på Enjoy Resorts Rømø, som har optimale rammer for netop det, vi vil med Dus med vand og crawl. Vi synes faktisk, det er den allerbedste ramme i dansk vand.

Dus med vand og crawl’ arrangeres af Thomas Christiansen fra Fornemmelse.dk i samarbejde med Camilla Salling Olsen fra Opti-Mind/Camilla Salling Olsen. Thomas er selvstændig med svømning som hovedprofession, og er desuden talentudvikler i Kolding Svømmeklub. Tidligere har han blandt meget andet været fagansvarlig underviser i Vandaktiviteter og svømning på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet i perioden 2001-2018. Thomas har mere end 30 års erfaring som svømmeunderviser og -træner, blandt andet som træner for verdensrekordholder Rikke Møller Pedersen og Louise Ørnstedt. Han er hovedforfatter til svømmekapitlet i Dansk Triatlonforbunds ATK-materiale fra 2015, medforfatter til Dansk Svømmeunions grundbog Moderne Svømning fra 2001 samt medudvikler og -skribent til DGI Svømning grunduddannelsesmateriale fra 2013. Thomas har været landskonsulent i DGI Svømning samt breddechef i Esbjerg Svømmeklub.

Camilla er en af landets bedste fridykkere, har læst idræt- og psykologi og en mægtig undervandsviser med dyb psykologisk og kropslig indsigt. Mød Camilla på Facebooksiden Camilla Salling Olsen samt hjemmesiden Camilla Salling Olsen.

Weekenden vil have følgende emneindhold:

• Vejrtrækning og åndedrætsteknik samt undervandsoplevelser. Målet er, at du skal blive dus med vandet, lære at hvile deri samt kunne kontrollere en effektiv vejrtrækning i vandet.
• Grundfærdigheder og bevægelsesprincipper. Målet er, at du bliver dus med kroppen i vandet og opnår forståelse og sprog for, hvordan kroppen kan bevæges i vandet.
• Fra crawlprincipper til crawlteknik. Målet er, at du lærer fra generel til specifik kropsbeherskelse med crawl som pejlemærket. Du skal kende til og afprøve principper for crawl, som er gældende som udgangspunkt for enhver crawludøver.
• Teknikopbygning og teknikoptimering. Målet er, at du gennem eget krops- og bevægelsesafsæt får redskaber med hjem, så du kan arbejde videre med optimering af din crawl. Det er naturligvis også målet, at du i løbet af weekenden kommer til at svømme bedre, mere effektiv og mere økonomisk crawl.
• Det er slutmålet, at du skal kunne lave koblinger mellem emnerne og have en idé om og mærket, hvordan du med dine særlige fysiske, mentale og sansemotoriske kompetencer og forudsætninger bedst kan arbejde videre med crawl.

Det er desuden en betydelig del af vores vandmærke, at rammerne for kurset er i særklasse, og at relationerne mellem deltagerne er i fokus. En intensiv weekend giver os tid til fordybelse, nærvær samt mulighed for at stimulere og udvikle individuelt og afprøve inden vi skilles. Vi kan hjælpe og coache dig med anvendelsen af værktøjerne umiddelbart, så vi sikrer os, at du har forstået og mærket meningen i løbet af weekenden.
En intens weekend giver os ydermere mulighed for at arbejde med mentale processer i udviklingen; det være sig frustrationer over, at kroppen ikke vil, som du ønsker, psykiske udfordringer i forhold til vejrholdning eller noget vedrørende fx åbent vand.
Endelig er det centralt, at vandet er så tilpas varmt, at fokus gennem hele weekenden kan holdes på de programsatte emner. En refleksionspause i varmtvandsbassin, udespa eller sauna er berigende. Glæd dig.
Af ovenstående grunde har vi valgt denne luksusmodel, som vi glæder os gevaldigt til at afvikle med dig.

I øvrigt vedr. forløbet
• Højst otte deltagere og to af vandets bedste undervisere.
• Individuel læring og smågruppeundervisning
• Refleksionsspørgsmål før, under og efter
• Videooptagelser og -feedback
• Efterfølgende individuel rådgivning

Forplejning
Luksusophold på Enjoy Resorts Rømø i skønne ferielejligheder med vadehavsudsigt. Forplejning i særklasse. Vi spiser på Restaurant Ø undtagen natmaden, hvor Thomas står for gourmetlækkerier i lejligheden.

Samkørsel

Vi opfordrer til samkørsel til og fra Rømø, så vi på den vis passer på miljøet – og samtidig styrker relationerne mellem os.
Den ene af deltagerne har tilbudt at tage andre gratis med tur-retur fra København :-D. 

Overnatning
Som udgangspunkt foregår overnatningen i dobbeltværelser. Der kan garanteres enkeltværelse mod tillæg. Kontakt i så fald Thomas


Kurset er momsfritaget, da der er hovedfokus på legemsøvelser. 

Bindende tilmelding og betaling.

Tilmelding er bindende og der betales ved tilmelding. Der er som udgangspunkt ikke fortrydelsesret på købet.

Aflysning og afbud

I tilfælde af undervisersygdom eller force majeure forbeholder vi os ret til at aflyse. I så fald tilbydes alternativ weekend, hvis det ønskes; ellers giver vi naturligvis hele deltager-betalingen retur inkl. gebyret.

Som udgangspunkt erstattes afbud fra dig IKKE med anden undervisning, og der gives IKKE penge retur. Hvis du bliver forhindret i at deltage i dele af eller hele forløbet grundet sygdom eller andre væsentlige omstændigheder, så kontakt straks Thomas.

Vi tilpasser det endelig program efter dine og de andre deltagernes forudsætninger og ønsker. Kontakt Thomas, hvis du ønsker yderligere information.

Glad svømning på vegne af Fornemmelse.dk,
Camilla & Thomas

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!