Fornemmelse for crawl

Tag med mig i vandet og lær crawlkunsten. Kom med, hvis du vil lære at forstå crawl, svømme crawl eller forbedre din crawl i såvel svømmehal som åbent vand.

Når du mester crawl, kan du hurtigt, ubesværet og elegant gå på opdagelsesrejse gennem vandet selv i større bølger ved havet.

Hos mig lærer du at flyde, før du kan crawle. Du skal være dus med vandet og kende kroppen og bevægelsesmulighederne i vandet, inden du lærer og arbejder med stilartsteknik. Derigennem får du en indsigt, en forståelse, begreber og erfaringer, som principperne for crawl bygger på.

Jeg ser crawl og arbejdet dermed som langt mere end en stilart, hvor det handler om at komme fra ende til anden. For mig er crawl en fantastisk vej til at finde glæde, oplevelse og bevægelse i livet, som kan bruges i mange andre sammenhænge.

Se aktuelt kursustilbud HER

Min tilgang adskiller sig markant fra de fleste tilbud på markedet, og udgangspunktet er den svømmefilosofi, jeg beskrev i 2015 som hovedforfatter til svømmedelen i Dansk Triatlon Forbunds ATK-materiale

Individuel eller smågruppeundervisning

Jeg tilbyder dig vandtilvænning og crawlundervisning. Kontakt mig, Thomas, hvis du ønsker professionel crawlundervisning i svømmehal, så du fx kan blive godt svømmende i åbentvandssæsonen.

Jeg underviser og træner i øjeblikket blandt andet atleter indenfor svømning, triatlon og millitær femkamp samt motionister, der vil lære crawlkunsten, så de kan svømme crawl i både svømmehal og åbent vand.

Herunder emner fra vores typiske crawlforløb: 
• Vejrtrækning og åndedrætsteknik samt undervandsoplevelser. Målet er, at du skal blive dus med vandet, lære at hvile deri samt kunne kontrollere en effektiv vejrtrækning i vandet.
• Grundfærdigheder og bevægelsesprincipper. Målet er, at du bliver dus med kroppen i vandet og opnår forståelse og sprog for, hvordan kroppen kan bevæges i vandet.
• Fra crawlprincipper til crawlteknik. Målet er, at du lærer fra generel til specifik kropsbeherskelse med crawl som pejlemærket. Du skal kende til og afprøve principper for crawl, som er gældende som udgangspunkt for enhver crawludøver.
• Teknikopbygning og teknikoptimering. Målet er, at du gennem eget krops- og bevægelsesafsæt får redskaber med hjem, så du kan arbejde videre med optimering af din crawl. Det er naturligvis også målet, at du kommer til at svømme bedre, mere effektiv og mere økonomisk crawl. Video-feedback er en del af pakken.
• Det er slutmålet, at du skal kunne lave koblinger mellem emnerne og have en idé om og mærket, hvordan du med dine særlige fysiske, mentale og sansemotoriske kompetencer og forudsætninger bedst kan arbejde videre med crawl.

Herefter anbefaler jeg opfølgning med jævne mellemrum, så teknikudviklingen og den følgende gode oplevelse fortsætter.

Crawløvelser – eksempler på øvelser og aktiviteter, som vi arbejder med:
Thomas har tidligere skrevet disse indlæg på Sportlas.com, som tager afsæt i vores tilgang til crawl:

Se første indlæg her: Fornemmelse for crawløvelser 1 – Sportlas.com 2015.12.23

Se andet indlæg her: Fornemmelse for crawl 2 – Sportlas.com 2016.02.07


Kort om Thomas

Thomas har i årtier været talentudvikler dansk svømning, og trænede blandt andre OL-svømmerne Louise Ørnstedt og Rikke Møller Pedersen som årgangssvømmere. Rikke havde i mange år verdenrekord i 200 meter brystsvømning.
Siden 2001 har Thomas blandt meget andet været underviser og fagansvarlig for Vandaktiviteter på idrætsuddannelsen på Syddansk Universitet i Odense, landskonsulent i DGI Svømning, breddechef i Esbjerg Svømmeklub, svømmelærer/-træner på svømmelinjen på Bernstoffsminde Efterskole og i det daglige hovedmanden bag aktivitererne i Fornemmelse.dk.

Thomas er medforfatter til DGI Svømnings grunduddannelsesmateriale og hovedforfatter til Dansk Triatlonforbunds svømmemateriale fra 2015, og er forfatter til Dansk Svømmeunions grundbog Moderne Svømning fra 2001. Thomas har mere end 33 års svømmetræner- og svømmeundervisererfaring, som han gerne deler med dig.

Læs her eksempel på vores åbentvandsforløb Dus med åbent vand og crawl.

Se vores aktuelle eksklusive kurbads-weekendkursus på Rømø DUS MED VAND OG CRAWL
Glad svømning,
Thomas

KONTAKT OS HER

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!